Att jobba som plåtslagare

Att jobba som plåtslagare är nog det bästa jobbet för mig, för jag har provat olika jobb innan jag utbildade mig till detta, så jag har någonting att jämföra med. Jag gör allt inom plåt, som stup- och hängrännor, plåttak men även allmän teknik, tillverkning av fönsterbleck med mera.

Min erfarenhet som plåtslagare har hittills varit riktigt bra, och jag har lärt mig mycket under tiden. Jag får arbeta med olika kunder hela tiden, vilket gör det hela intressant, och jag har träffat några riktigt bra människor under åren. En annan sak som är riktigt viktig är att kunna arbeta självständigt, vilket innebär att man kan lösa problem som man stöter på utan att behöva be någon annan om hjälp hela tiden – detta är något som de flesta jobb inte tillåter en att göra eftersom de har för många regler.

Jag tror att det säger mycket om mig att jag tycker så mycket om att arbeta som plåtslagare, för det är hårt arbete och inte alltid lätt fysiskt eller mentalt. Men jag vet att det är ett bra sätt att tjäna pengar, och jag är förväntansfull inför framtiden. Det här jobbet vill jag slå ett slag för till er andra, tveka inte på att att börja med detta, det är en mycket givande sak att göra! Om du nu vill göra ett karriärbyte, då kan du börja som lärling eller gå på Komvux. Det är ju även brist på utbildad arbetskraft i denna bransch, så du behöver inte riskera att bli arbetslös.

Tack för din tid, och du är välkommen att kontakta mig om du har några frågor! Du som har allmänna frågor kan även kontakta fackföreningen för plåtslagare. Eller så finns det möjlighet till att ställa dina frågor här nere i kommentarerna. Det var allt för den här gången!

Jonas i Uddevalla