Mitt härliga uterum

Jag är så lyckligt lottad som har ett uterum – det är ett så ljust och luftigt utrymme och mitt absoluta favoritrum i huset. Det får mycket sol på dagen så det är alltid fint och ljust, och på kvällen är det en perfekt plats att koppla av med ett glas vin. Jag älskar det verkligen!

Ett uterum är en förlängning av ett traditionellt hem, vanligtvis som en del av huvudbyggnaden eller som en separat konstruktion, t.ex. ett växthus. Det består av fönster från golv till tak, glasdörrar och ibland även takfönster som ger extra naturligt ljus. Som trädgårdsentusiast lockades jag av tanken på att ha en egen grön oas hemma där jag kan koppla av och vårda min kärlek till växter året runt. Förutom att vinterträdgården är en inbjudande miljö där jag kan njuta av naturen i mitt eget hem här i Bålsta, tillför den också ett stort estetiskt värde och kommer utan tvekan att öka värdet på mitt hus om jag någonsin skulle besluta mig för att sälja det på marknaden igen.

Att utforma och bygga mitt uterum var en lång men givande process. Jag ville lägga till ett rum till mitt hem, men ett som kändes ljust och luftigt eftersom jag bor i ett klimat som är kallt stora delar av året. Jag började med att skissa upp en kontur av det utrymme jag ville ha med hjälp av ritpapper och ett måttband. Byggandet var tidskrävande, men slutresultatet är fantastiskt och har blivit den perfekta platsen för att njuta av avkopplande kvällar eller soliga dagar där jag kan njuta av olika vyer av naturen runt omkring mig.

På det hela taget är jag så glad att jag bestämde mig för att bygga ett uterum i mitt hem. Det har ökat värdet på mitt hus och det har blivit familjens favoritrum för avkoppling.